کالري مواد غذايي مختلف، بستگي به ترکيب آنها دارد و ميزان کالري چربي، پروتئين و کربوهيدرات با وزن يکسان متفاوت است.
به گزارش
سلام لردگان، دکتر محمد جواد حسين زاده، متخصص تغذيه گفت: يک گرم چربي معادل 9 کيلو کالري، انرژي دارد که در مقايسه با 1 گرم پروتئين خالص و کربوهيدرات، که هر کدام يک گرمشان، 4 کيلو کالري انرژي دارند، پر کالري تر است.
در ميان کربوهيدراتها، هم مواد غذايي حاوي فيبر و سبزيجات، کالري کمتر دارند. به عنوان مثال، هويج و انواع کلم، خيار و کدو که از سبزيجات سفت و پر فيبر هستند، کمترين ميزان کالري را در جدول کالري مواد غذايي به خود اختصاص ميدهند.
دکتر حسين زاده افزود: با مصرف سبزيجات سفت و پر فيبر، از طرفي حجم بالايي از فيبر که بسيار سير کننده است را وارد بدن ميکنيم و از طرف ديگر کالري بسيار کمي را خوردهايم. بنابراين با توجه به کم کالري و پر فيبر بودن مواد غذايي سفت ميتوان در رژيمهاي کاهش وزن بيشتر از اين گروه استفاده کرد.
منبع. جام